Γενέθλια πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα παιδικά μου χρόνια ξετυλίχθηκαν στον ιστορικό δήμο της αρχαίας Πέλλας, γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου μέχρι και σήμερα είμαι δημότης.

Αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών και στη συνέχεια σπούδασα Ιατρική και απέκτησα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της ψυχιατρικής στη Θεσσαλονίκη, το 2001.

     Κομβικής σημασίας υπήρξαν τα χρόνια που μεσολάβησαν από την απόκτηση του πτυχίου μου μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου της ειδικότητάς μου, καθώς σε αυτά θεμελιώθηκε η εμπειρία μου στο χώρο της ψυχιατρικής. Ειδικότερα, η ειδίκευση μου ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1996, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου (ΨΙΜΠΟ), στις κατάλληλα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής, όπου την περίοδο εκείνη φιλοξενούνταν περισσότεροι από 400 ασθενείς. Η συνολική μου εκπαίδευση στο συγκεκριμένο χώρο διήρκησε περισσότερους από 10 μήνες, οι οποίοι υπήρξαν για μένα πηγή μοναδικών γνώσεων και ξεχωριστών εμπειριών. Η ειδίκευση μου συνεχίστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Γ’ τμήμα βραχείας και μακράς νοσηλείας, στην Ψυχιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και στο κέντρο ψυχικής υγείας Συκεών. Στη διεύρυνση, εντούτοις, των επαγγελματικών μου γνώσεων σημαντική υπήρξε και η συνεργασία μου με ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές, στα εργασιακά κενά που προέκυπταν κατά την διάρκεια απόκτησης της ειδικότητας μου στα προαναφερθέντα νοσοκομεία.

      Η αυτοτελής πλέον επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκινά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου για δυόμισι περίπου χρόνια υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας, ώσπου το Δεκέμβριο του 2003 διορίστηκα στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, στην οποία εργάστηκα μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Από τότε και στο εξής δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη των Γιαννιτσών.

  Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΕΣΥ δέχθηκα την επίσκεψη περισσότερων από 10.000 ατόμων από ολόκληρο το νομό Πέλλας, τους όμορους νομούς Θεσσαλονίκης (Κουφάλια, Χαλκηδόνα, Θεσσαλονίκη), Ημαθίας (Αλεξάνδρεια, Βέροια), Κιλκίς (Γουμένισσα, Πολύκαστρο), Πιερίας (Αιγίνιο, Κολινδρός, Κατερίνη), αλλά και από άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπως η Φλώρινα, τα Γρεβενά, η Κοζάνη κ.ά., ενώ διενήργησα περισσότερες από 1000 (χίλιες) ενεργείς εφημερίες.

Η πολυετής μου εμπειρία συνίσταται όχι μόνο στο χειρισμό και την αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών με τη στενή έννοια του όρου αλλά και στη διαχείριση ιδιαίτερων καταστάσεων και ατόμων, στα οποία οι ψυχικές δυσκολίες δεν απέκτησαν τη διάσταση διαγνωσμένης ψυχιατρικής οντότητας αλλά παρέμειναν στο επίπεδο προβλημάτων της καθημερινότητας.

Βασικές κατευθυντήριες γραμμές και αξίες μου στην επαγγελματική μου καθημερινότητα αποτελούν η ειλικρινής επικοινωνία, η ενσυναίσθηση, η ανυστερόβουλη διάθεση για βοήθεια και η αναζήτηση του πλέον πρόσφορου και λυσιτελούς τρόπου αντιμετώπισης του εκάστοτε εξατομικευμένου προβλήματος που καλούμαι να διαχειριστώ, πάντα με γνώμονα τις ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες των ανθρώπων που εναποθέτουν σε μένα την πίστη και την ελπίδα τους σε ένα περισσότερο ευτυχισμένο παρόν και μέλλον. Με άλλα λόγια «το πρόβλημα» του κάθε ατόμου με αγγίζει προσωπικά, το εκλαμβάνω ως δικό μου και γι’ αυτό ακριβώς αφοσιώνομαι ψυχῇ τε καὶ σώματι στην επίλυσή του.

   Εξάλλου, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς, χρωστώ την επαγγελματική μου φυσιογνωμία αλλά και την επιστημονική μου εξέλιξη, καθώς αποτέλεσαν για μένα, μέσα από τα διαφορετικά και περίπλοκα συχνά ζητήματα που τους ταλάνιζαν, ένα απύθμενο πηγάδι γνώσης, ανεξάντλητης σοφίας και πολυσχιδών εμπειριών. Γιατί την ψυχιατρική τη διδάσκεται κανείς στην πράξη μέσα από την αδιάλειπτη αλληλεπίδραση με τη διαφορετικότητα των ανθρώπων που συναντά.

    Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι ήταν, είναι και θα είναι το κίνητρο και η εφαλτήριος δύναμή μου για να συνεχίσω να ασκώ με αέναο ζήλο το λειτούργημά μου, πιστεύοντας πάντα στη δυνατότητα που έχει η ανθρώπινη φύση να εκδηλώνει τον καλύτερό της εαυτό, τις εγγενείς θετικές της ροπές υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες και πάντα υπό την κατάλληλη καθοδήγηση και νουθεσία.-